HealthEx Medical- Kuntoutus


Tausta

Hallittu muutos on avain elintapasairauksien ennaltaehkäisyyn. HealthEx on työkalu, joka tukee asetettuja tavoitteita.

Lue lisää:

Liikunta lääkkeenä
Käypä hoito- suositukset
Omahoito

 


Hyödyt

Patentoidun HealthEx liikuntahoidon vaikutukset ovat kiistattomat lähes kaikissa tutkituissa kroonisissa sairauksissa.

Lue lisää:

Parantaa toimintakykyä
Helpottaa painonhallintaa
Vähentää terveysriskejä
 


Välitämme tuloksia

Meillä saavutat sitoutumalla pitkäaikaistuloksia. Annamme kaikille palveluillemme hoito- ja vaikuttavuustakuun.

Lue lisää:

Hoitotakuu
Vaikuttavuustakuu
Yksiköiden yhteystiedot

HealthEx Medical - Vaikuttavaa kuntoutusta

HealthEx - Liikunta lääkkeeksi

Valvottu ja ohjattu liikunta on osoitettu vaikuttavammaksi kuin valvomaton itse toteutettu liikunta. Sinulla on harjoittelun yhteydessä käytössä fysioterapeuttimme jatkuva tuki. Sen avulla myös turvallisuusnäkökulma tulee huomioiduksi.

Patentoitu HealthEx-harjoitteluterapia vaikuttaa moneen sairauteen ja ongelmaan. Samalla yleiskunnon ja voiman lisääntyessä jaksat paremmin.

Lue lisää vaikutuksista >>

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 10%.

Palvelumaksu voidaan periä kokonaisuudessaan kertamaksuna sopimuksen alussa tai osamaksulla suoraveloituspalveluna, jolloin maksu veloitetaan tililtä kuukausittain.

HealthEx Medical - Tuki- ja liikuntaelimistö

HealthEx- kysely ja fysioterapeutin alkututkimus ohjaavat kuntoutusta oikeaan suuntaan. Tavoitteemme ei ole Valmiiksi vartissa.  Haasteet ovat yleensä kehittyneet pitkällä aikavälillä. On tärkeä ymmärtää pitkäaikaisen kuntoutuksen tarve.  Kuntoutumisessa erityyppiset harjoitusmuodot ovat tärkeitä. Ohjelmamme pitävät sisällään voima-, kestävyys- ja lihaskontrollia parantavia harjoitteita. Jaksotusta vaihdellaan säännöllisesti. Fysioterapeutin jatkuva tuki on oleellinen matkalla kohti oireiden hallintaa.

Kohteet: Selkäkipu, niskakipu, olkapään ongelmat, polven ongelmat, nivelrikko, nivelreuma, lonkkamurtuma

Lue lisää Käypä hoito-suositukseta>>

Hoitosuunnitelma tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutuksen kestoon vaikuttaa oireen/ongelman vaihe ja vakavuus. 

HealthEx Medical - Sydänongelmat ja kuoleman riski

Säännöllisen liikuntahoidon on todettu alentavan kuolleisuutta sepelvaltimotauti-, sydäninfarkti- ja sydämen vajaatoimintapotilailla. Liikuntaohjelmat suunnitellaan yksilöllisesti. Asiassa konsultoidaan tarvittaessa cardiologia. Kuntoutuksen turvallisuuteen on panostettu. Harjoittelijat pitävät yllään harjoituksen aikana EKG seurantaa turvallisuuden takaamiseksi. Palvelu on saatavilla vain fysioterapeutin läsnäollessa.

Lue lisää Käypä hoito-suosituksesta>>

Asiakkaat tulevat pääsääntöisesti HealthEx kumppaneiden erikoislääkärien lähettämänä.

HealthEx Medical - Liikunta, lihavuus ja diabetes

Päivittäinen vähintään 30 minuutin pituinen kestävyystyyppinen liikunta voi ehkäistä tyypin 2 diabeteksen ilmaantumista. Sairauden ilmennyttyä, liikunta parantaa veren sokeritasapainoa. Painonhallinta ja jalkojen hoito on oleellinen osa diabeteksen hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Usein riski havaitaan työterveyshuollon terveystarkastuksen yhteydessä. Ihmisen oman motivaation kautta asetetaan tavoitteet, joita kohden lähdetään suunnitelmallisesti etenemään

Diabeteksen hoitona pelkkä verensokerin hoitaminen ei riitä. Tyypin 2 diabeteksessa on kyseessä valtimotauti. Sen hoidossa on tärkeä pitää huolta painosta, riittävästä liikunnasta, verenpaineesta, veren kolestrolipitoisuudesta, jalkojen terveydestä ja tupakoimattomuudesta. Olemme yhdistäneet hoidon tiukaksi hoitoketjuksi. Osan palveluista voi toteuttaa myös yrityksen työterveyshuolto.

Kohde: Ylipainoiset (BMI >30), tyypin 1 Diabetes ja tyypin 2 Diabetes sairastuneet, henkilöt joilla perimä suvussa.

Lue lisää Käypä hoito-suosituksesta>>

Seuranta HealthEx-yksikössä:

Seuranta työterveyshuollossa:

HealthEx Medical - Osteporoosi

Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun tiheys on alentunut ja rakenne heikentynyt. Tällöin luu on herkempi altistumaan murtumille. Yleisin se on vaihdevuosi-iän ohittaneilla naisilla. Huomioitavaa on kuitenkin, että joka viiden yli 50-vuotias mies saa osteoporoottisen murtuman. Useat sairaudet altistavat osteoporoosille. Tarkoituksena on estää jo ensimmäisen murtuman ilmaantuminen.

Osteoporoosin havaitsemisessa käytämme Bindex-laitetta. Se mahdollistaa sairauden aikaisen havaitsemisen. Seurantamittaus sisältyy kk-maksun hintaan yli vuoden mittaisissa sopimuksissa.

Kohderyhmä: Naiset yli 40 vuotta ja miehet yli 50 vuotta.  Tai jos jokin seuraavista sairauksista tai ongelmista: Luunmurtuma, säännöllinen yli 3 kk tablettikortisonihoito, crohnin tauti, anoreksia, diabetes, keliakia, varhainen menopaussi. Lista ei ole kattava. Myös useita muita syitä löytyy Käypä hoito-suosituksesta.

Lue lisää Käypä hoito-suosituksesta>>

HealthEx Medical - Painonhallinta

Painonhallinta hoito on oleellinen osa diabeteksen hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Ihmisen oman motivaation kautta asetetaan tavoitteet, joita kohden lähdetään suunnitelmallisesti etenemää.  Olemme yhdistäneet painonhallinnan hoidon tiukaksi hoitoketjuksi. Osan palveluista voi toteuttaa myös yrityksen työterveyshuolto.

Lue lisää Käypä hoito-suosituksesta>>

Seuranta HealthEx-yksikössä:

Seuranta työterveyshuollossa:

HealthEx Medical - Virtsan karkailu eli inkontinenssi

Virtsankarkailu eli virtsainkontinenssi on yleinen keski-ikäisten ja ikääntyvien naisten elämänlaatua huomattavasti heikentävä vaiva. Lihaskunnon lisääminen  ja lantiopohjan lihasten vahvistaminen ehkäisee sekä usein myös parantaa virtsankarkailua. Hoidon vaikuttavuus paranee harjoittelun ja painonhallinnan yhdistelmänä.

HealthEx yhdistää harjoittelun kotona ja klinikalla yhdeksi kokonaisuudeksi. Käytämme Femiscan laitteita mittaamiseen ja tarvittaessa kotiharjoitteluun.

Lue lisää Käypä hoito-suosituksesta>>